lördag 26 juni 2010

Rött armband


Här har vi den tjusiga Elisabet i ett rött armband som jag gjort av små pärlor och elastisk tråd. Man skulle kunna säga att det är sytt eftersom man använder nål. Pill är det iaf med de små pärlorna som ska träs.

tisdag 22 juni 2010

Mormors filt



Var hos min bror och hans fru nu under semestern och fick med mig därifrån mormors gamla mormorsfilt som är i repareringsbehov. Jag ska göra ett försök på att laga den med god hjälp av min svägerska, som förövrigt har många roliga tips på nya sticksidor, projekt och sticktekniker! Har gjort en liten att-göra-lista inför repareringen:

1. Fixa garn (delvis fixat)
2. Luska ut hur "rutorna" är virkade
2. Provvirka en/flera "rutor"
3. Virka det antal "rutor" som behövs till filten
4. Fästa "rutorna"

Känns stabilt med en lista. Sen får vi se vem som gör vad. =)

lördag 19 juni 2010


Nu har jag kommit en bit på tröjan. Är bara att gasa på med rätstickning runt, runt. Har ju haft lite projekt under tiden också, så då är det skönt med denna tröjan att det händer en del när man plockar upp det.

söndag 13 juni 2010

Väsktips

Den lilla väskan nedan är väldigt lätt att virka. Har inspirerats av ett mönster på garnstudio.com.
Man väljer själv hur bred den ska vara genom att göra lösa maskor, sedan virkas fasta maskor på ena sidan av de lösa maskorna och vänder på arbetet och fortsätter virka på andra sidan. Sen kör man på med fasta maskor runt, runt, runt och tills den är tillräckligt hög, sedan gör man locket på ena sidan av arbetet. Görs genom att minska på varje sida, varje eller vartannat varv, beroende på hur man vill ha det.
Vill du ha orginal-mönstret finns det på garnstudio.com. Har själv modifierat det lite genom att byta garnkvalitet och göra den lite bredare, kortare och ett tajtare "lock".
Ha ett najs virkande!

små projekt är bra! =)



Har blivit en hel del åkande nu igen pga bröllop i olika delar av landet. Virkade ihop denna lilla väska på bussen. Ska vara knappar till så att man kan stänga. Frågan är hur många knappar man orkar stänga och öppna varje gång man använder väskan....?