torsdag 22 juli 2010

Kofta/kavaj 1


Koftan från Astrids Garnshop börjar ta form. Ena framstycken är färdigt och har fått till armhålet. Håller man den framför sig så går det att se en skymt av hur det kommer att se ut. I kamera blixtens sken lyckas man se båda svarta ränder samt den grå. Nu är det lika långt kvar innan ryggen är klar, sen är det armar och ett andra framstycke i mormorsrutor.

tisdag 20 juli 2010

Halsduk färdig!


Här är den färdiga halsduken! Min sköna syster fick den i present och hon tyckte om den! =) 2 nystan i ull/acryl var det som krävdes, samt mönstret från Nina Sagulin. Jag gillar den grova med ändå nätta känslan på den. Tycker den är snygg på också!

söndag 18 juli 2010

Ullsmycken




Har pysslat med min syster. Hon hade tovat ull som hon hade med sig till mig, och jag hade pysselgrejer till att göra smycken. Detta är några saker som blev till under kvällen. Känns kanske inte som helt rätt årstid för dem nu, så får vänta att ha dem på mig till hösten. Roligt var det! =)

måndag 12 juli 2010

Kofta/kavaj


Min mor har varit o handlat på Astrids garnshop i Jönköping. Fick lingarn och beskrivning i veckan och kunde inte hålla mig utan började sticka på detta projekt i helgen. =) Det roliga är att jag har knitalong med en av min mammas vänninor i detta projekt. Kolla in denna länk så ser ni hur den färdiga produkten ska se ut. Enda skillnaden som ni kommer märka är att jag stickar i svart/grått.

http://blogg.astridknitting.se/#post325

Kan verkligen rekommendera bloggen. Det finns mycket snygga saker som jag vill sticka och som jag får inspiration av!

http://blogg.astridknitting.se/

lördag 10 juli 2010

halsduk


Trots den varma sommaren är jag i full gång med projekt. =) Har dock inte hunnit lägga upp dem här på bloggen. Här kommer mitt senaste projekt. Det ska bli en halsduk att ha till hösten. Hittade ett mönster i Nina Sagulins bok, stickade accessoarer. Jag smalnade av ett spets mönster (till 3 repetitioner) och tog ett lite grovare garn för att få till detta. Känns som om det kommer bli en snygg halsduk när den är klar. Av det jag ser nu blir det bättre än vad jag trodde från början. =)

tisdag 6 juli 2010

torgvantar


Jag måste säga att det känns lite som fel årstid att göra torgvantar, men det är ju bra att vara i god tid. Gör dessa till min syster, som fick ett presentkort på valfri stickad sak i julklapp. Här har jag precis blivit klart med den första vanten. Pilligt var det på slutet. Men kul var det! =)
Skulle du vilja göra dem själv så finns mönstret jag använt på denna adress:

http://www.purlbee.com/knitted-fingerless-gloves-patt/

Det enda jag gjort annorlunda är att förlänga skaftet med några centimeters rätstickning.
Mönstret är lätt att följa, även fast det är på engelska. Bilderna underlättar ännu mer!
Ha en härlig stickning!