onsdag 25 augusti 2010

Kofta/kavaj 2



Här kommer fortsättning på kavaj/koftan. =) Nu är bakstycket färdigt. På den övre bilden ser du mer hur den kommer se ut när den är på. Är kul att man kan se koftan växa fram. Hoppas den ömma modern komma att passa i den! Hon har ju valt ut den. =)

tisdag 24 augusti 2010

Raggsockar Herr


Kommer ni ihåg? Började på dessa raggsockar i februari. De har legat i min korg för pågående projekt i snart ett halvår. Nu plockade jag fram dem och slutförde projektet. =) Raggsockar är bra presenter! Gillar det mönster jag jobbar efter eftersom storlekarna är liten dam, stor dam/liten herr samt Herr. Don´t you just love that! =)

måndag 23 augusti 2010

Underlägg i mosaik


Jag fastnade lite för att göra underlägg. Här är något som var lite lättare, bara att måla och klistra på mosaiken. Ett tips är att inte köpa någon billighets färg, jag gjorde den missen. Köp på din hobbyaffär, typ panduro. Köper man de små mosaikerna, som jag använt, på panduro får man till flera underlägg. Man vill ju ha så att man kan bjuda på fest! =)

lördag 14 augusti 2010

pacman



När jag och syster gjorde smycken med ull, blev även detta armband till. Pacmanbracelet!! =)

tisdag 10 augusti 2010

Rättelse


Min mormors mormorsfilt var inte mormors, den var farmors!! Jag hade både pysslig mormor och farmor. =) kärlek till dem båda. Här kommer bilden på FARMORs filt igen. =)

lördag 7 augusti 2010

Underlägg







Jag fick en idé om att göra underlägg till muggar med decoupage och tidningspapper. Visste ju att egentligen ska pappret till decoupage vara lite tunnare än tidningspapper, men det kan ju inte bli mer än fel tänkte jag och provade. Här är resultatet! Jag gillar dem! De liksom bevarar nyheten den dagen.
Att tänka på:
Även om jag gillar resultatet så är det inte helt optimalt att använda tidningspapper till decoupage. Man måste klippa till precis de bitar man vill ha och anpassa dem till ytan, eftersom klisterlacken inte klarar två lager av tidningspapper. Jag målade en extra gång utan på pappret för att det verkligen skulle hålla. När man sedan förvarar dem kan det vara bra att inte stapla dem direkt på varandra eftersom de har en tendens att fastna. Ta antingen en tygbit eller ett underlägg av annan stort tex i trä.