torsdag 28 oktober 2010

Kofta/kavaj 4


Har går det undan. Min mamma kommer och hälsar på i nästa vecka och då gäller det att vara så klar det bara går. =) Här har vi de virkade mormorsrutorna till det andra framstycket. Det går mycket fortare att göra mormorsrutor om man slipper byta färg varje varv.
Nu ska man få till ett bra mix på rutorna så att det ser slumpmässigt snyggt ut. Jag brukar ha en tendens att vilja ha jämnvikt på färgerna... får väl ta och kasta ut rutorna som stenar när man var liten och ta det som blir. =)

måndag 25 oktober 2010

Kofta/kavaj 3


Då var man klar med armarna. Frågan är vilken riktning man vill ha ränderna på. Enligt mönster är den övre bilden rätt. Var lite nyfiken på hur den andra randen såg ut. =) Den enda downern med detta är att det är typ tusen trådar att fästa. Det är det jag tror kommer ta längst tid härifrån till den är färdig. Inte det mest roligaste, men det går bra i soffan framför tv:n. =) Först; dags för virkning till andra framstycket!

söndag 24 oktober 2010

Min stickhörna 2.0

Nu har det flyttats om lite möbler i hemmet, vilket resulterade i att jag fick en större och mer organiserad stickhörna! Några pärlor har tillfälligt hittat upp på bordet. De ska få en plats i pärllådan strax.
Nu har det mest aktuella stickprojektet fått plats uppe på bordet, Man kan nästan se bilden på hur kavaj/koftan ska se ut när den är färdig! Jag har fått bättre översikt över mina stickor och bättre räckhåll för sax och måttband. Känns så mycket bättre när man fått lite ordning. Don´t you think? =)

onsdag 20 oktober 2010

Sticka med 2 färger utan att fästa

När du ska sticka med 2 färger med ränder på längden är det skönt att slippa fästa efteråt, istället kan man "knyta ihop" det hela under tiden man stickar. Såhär gör man:




Nu ska du byta färg. Håll garntrådarna som på bilden.




Korsa den tråd du precis stickade med, i detta fall den blå, över den nya färgen, den vita.




Ta sedan den vita tråden och korsa över den blå så att den vita viras runt den blå tråden.



Sedan tar du och fortsätter sticka med den vita tråden, tills det är dags att byta igen.

söndag 17 oktober 2010

Trassel!



Det finns inget jobbigare än när garnet trasslar ihop sig! Nu under arbetet med min mors kavaj/kofta har jag råkat ut för the trassel of trassels!! Det bästa med det hela var att när jag trodde att det rett ut sig trasslade det in sig igen! Som tur var hade jag en mycket snäll och söt medhjälpare som kunde hjälpa mig att reda ut garnet när jag höll på att tappa lusten totalt. Man kan ju passa på att ha lite roligt med trasslet under tiden. =)

torsdag 14 oktober 2010

Jag är inte ensam! =)


Precis när jag bestämt mig för att inventera och endast sticka ur min hög med existerande garn får jag ett av veckans mail från Crochet Me. Ett mail om att ta tag i högen med strö-garner och inspiration med fina accessoarer! Tänkte passa på att ge er tips på olika stick och virk sajter och affärer. Här är några jag brukar gå in på:

Garnverket
Hantverkargatan, Stockholm
garnverket.se

crochetme.com
forum, gratis mönster och köpemönster.

knittingdaily.com
forum, gratis mönster och köpemönster.

Garnstudio.se
Gratis mönster

knitrowan.com
Både shop och gratis mönster. Bra inspiration.

Ljungqvistsgarn
Odenplan
Ljungqvistsgarn.se

http://www.laines-plassard.com/new/
Fransk sida. De har en del av detta på garnverket. Bra för inspiration.

Glad stick och virkning!!

tisdag 12 oktober 2010

Lurviga handledsvärmare

Av garnet jag fick över när jag gjort babymössan stickade jag ihop dessa sköna handledsvärmare. De stickas med strumpsticka 7, lägg upp 20 maskor och sticka runt, runt. Glöm bara inte hålet för tummen. =)

söndag 10 oktober 2010

Utmaning

Under helgens resa till London köpte jag dessa garner för att göra en halsduk samt ett par vantar som matchar till min jacka. Just dessa projekt får vänta med att startas. Har ju redan några projekt på gång. =) Har ju också en hel del garn som man kan göra många roliga saker av. Under besöket på garn affären, all the fun of the fair, fick jag en utmaning att inte köpa nåt nytt garn förrän augusti nästa år. Ouh! Triggades av denna utmaning, men den kändes något oöverkomlig i ett enda steg. Ska ta mindre etapper. Från och med att jag hämtat ut garnet till koftan, ska jag inte köpa nåt mer garn förrän efter årsskiftet. Spännande! Finns mycket att ta av ska ni veta! Det ska ni få se om inte annat. =)

Babymössa

Hittade detta garn när jag tittade på tröjor och koftor att göra. Detta garn fanns på en kofta som jag ska göra framöver. Ska i veckan hämta garnet och mönstret på garnverket. Ull, acryl, mohair och polyester. Väldigt gosigt. Dessutom passar det väldigt bra när man ska göra en barbaskön-mössa till en liten sol. =) Fick på köpet provsticka garnet!

tisdag 5 oktober 2010

Min stickhörna

Mitt lilla stickbord som från början var "pågående projekt"-korgen. Den skymtar bakom projekten. =) Korgen blev istället "påbörjade/blivande projekt"-korgen. Bredvid korgen trängs färdiga projekt med mina aktuella projekt. Det aktuellaste projektet ligger istället för i korgen, numera i soffan eller i en liten papperspåse bredvid. Dags för en uppryckning och få lite ordning på stickbordet, Lina!

fredag 1 oktober 2010

Halsduk/polokrage 2.0




Förra året gjorde jag mitt första egna mönster med denna halsduk/polokrage. Här håller jag på med en till där jag uppdaterar mönstret. Nu blir det helt rätt. =) Har dessutom sedan sist lärt mig hur man gör för att få ihop fälten med olika färg, så man slipper sätta ihop dem efteråt. Man lägger garntrådarna över varandra. Är väldigt lätt, men lite svårt att förklara. Kommer lägga ut en bild serie om hur man gör.