onsdag 22 december 2010

Ibland blir det inte som man tänkt...


Dessa små fingrar är inte bara pilliga. Trodde att jag var färdig, men tog fram dem för en sista koll och då upptäckte jag detta. Har redan förstärkt mellan fingrarna på ett annat ställe. På det igen!
Dessa är väldigt mysiga och trevliga att göra, men fingrarna är pilliga och det är viktigt att se till att det är extra ordentligt fäst och ev förstärka här mellan fingrarna. Det ska ju tåla att man drar av och på dem.

Snart är julafton här!
Mys ordentligt i era raggsockar och stickade/virkade vantar, halsdukar och mössor!

tisdag 21 december 2010

Halsduk färgmixat garn



Här är en halsduk jag gjort för vinterkylan. Älskar detta garn! Är lätt att jobba med och snyggt. Tyvärr ska just detta garn sluta tillverkas hos leverantören, men har sett att liknande finns hos andra. Ska försöka hitta vilka det var och inhandla några nystan, dock inte innan nyår. =)

När jag gjorde denna halsduk la jag upp 20 maskor och ökade sedan i början och slutet av varje varv och maskade av när jag tyckte den var tillräckligt stor.

God stickning! God Jul!

söndag 19 december 2010

Julklapp: Handledsvärmare



Såhär i juletider är man upptagen med det ena och det tredje, mysa med vänner, inköp av julklappar, tillverkning av julklappar och allt detta mellan jobb och plugg. Av den enkla anledning att det jag har tillverkat den sista tiden är julklappar har jag inte kunnat lägga ut dem här på bloggen. (Man vill ju inte att folk ska se vad man får i förtid!)

Nu har jag gett bort den första av mina tillverkade julklappar: Dessa mysiga handledsvärmare! Jenny var den glada mottagaren!
De matchar till den halsduk/polokrage som jag gjort tidigare:

http://hantverket.blogspot.com/2010/01/halsdukpolokrage.html
eller
http://hantverket.blogspot.com/2010/10/halsdukpolokrage-20.html

Ska efter jul skriva ner mönstret ordentligt på dessa, så de går att återskapa för både min och andras del. =)

Klä er varmt i vintersnön!

fredag 10 december 2010

Mössa

Här är en bas-mössa stickad på rundsticka. Gillar skarpt färgen. Turkos är min färg just nu. =) Detta är den första jag gjort på rundsticka. Har alltid annars stickat på vanliga stickor och sammanfogat på slutet. Att göra på rundsticka går så mycket fortare. Sen kan det ju ha något att göra med att jag även haft större stickor denna gång. =)
Garnet är ett tweedgarn som stickas på stickor 10. Det går i rasande fart och på ett nystan får man 2 mössor, en till mig och en till en kompis!

torsdag 9 december 2010

Torgvantar

Detta är det pilligaste jag varit med om. Att göra fingerdelen av dessa torgvantar är pilligt, då de görs på strumpstickor. Gäller verkligen att inte dra för hårt, för då får man ju inte in fingret! Detta mönstret hjälpte min syster mig att hitta på

http://www.purlbee.com/

där finns många andra schysta mönster också. De är tyvärr på engelska, men har man en översättningstabell så får man snart koll på begreppen.