måndag 28 mars 2011

Tofflor i växtfärgat garn


Tofflor kan man inte få för många av. =) Gjorde dessa av växtfärgat garn, från min knappt minskade stash av växtfärgat. Detta är ett par mysiga tofflor till en vän(som fortfarande är lyckligt ovetande, så ssschh ;) ). Mönstret till dessa finns på drops hemsida.

God stickning!

lördag 26 mars 2011

Grytlapp/underlägg!

Hittade detta roliga 'fruktiga' mönster på ravelry.com. Finns både i halvform, som jag gjort här, i hel form - rund. Och gillar man inte virkning, så finns den i stickad variant också. =) Är du inte med på ravelry, så hittar du mönstret här. Bra give-away och bra om man vill ha något eget i köket.

God virkning (och stickning)!

fredag 25 mars 2011

Pink warmers



Vad ska jag säga mer än att handledsvärmare har blivit lite av min grej. =) De är lätta att göra(om man vill), lätta att variera och tar inte så lång tid. Dessa är gjorda i Natur Uld som jag fick i julklapp. Strumpstickor 7, lägg upp 20 maskor. Då sitter de som en smäck! (om man har handleder som jag ;) ) Vill man ha lite mer (eller mindre) utrymme, lägg till (eller dra ifrån) någon enstaka maska. =)
God stickning!

torsdag 17 mars 2011

Halsduk i Milano - randig



Det nyaste tillskottet i vårgarderoben, en färgglad härlig halsduk perfekt för kalla vårdagar. =) Den är gjord i Milano från hjertegarn. Gjorde en i orange till min vän och blev sugen på att göra en till mig själv. Så kom denna till. Varm, mysig och kan användas som en värmande sjal om behovet uppstår. =)

God stickning!

onsdag 16 mars 2011

Handledsvärmare - favoriten


Har gjort ett nytt par av mina favoritvärmare. Tyvärr har de slutat tillverka just detta garn. =( Hittade dock ett liknande hos en annan tillverkare. =) Passade på att köpa på mig några nystan innan de tog slut. Gillar både färgkombinationen och känslan på detta garn. Därför kan kan jag göra fler av dessa handledsvärmare om någon är intresserad av att köpa ett par. =) E-mail me!

God stickning!

lördag 12 mars 2011

Havsfärgad kofta: Färdig!



Då var den äntligen färdig! Det gick förvånansvärt snabbt. Kanske för att jag denna gång bara hade en färg att bry mig om, inte massa byten som tar tid. =) Gillar verkligen knapparna, även de är inköpta på astrids garnshop. Jag har fått lite blodad tand på det här med att sticka kläder. Det som är bäst är att det behöver inte ta lång tid heller. Å andra sidan, är det ett lång tids projekt kan man ju alltid pausa lite med en halsduk eller halndledsvärmare. Omväxling förnöjer!

God stickning vänner!

fredag 11 mars 2011

Det må se ut som trassel, men...

Mitt i armstickandet, så fann jag mig i en något trasslig situation. Man kan inte tro det, men detta är resultatet efter jag trasslat ut garnet igen. =) "Det kanske ser ut som trassel, men det är det inte." sa Johan som hjälpte mig att reda ut det hela.
Snart klar med den havsfärgade koftan! Bild kommer så fort jag får på mig den. =)

God stickning!

tisdag 8 mars 2011

Mössa till en 1åring



Fick en knäpp i helgen och stickade denna mössa som passar till en 1åring. Mönstret finns på drops hemsida.

http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=14&lang=se

Det enda jag ska göra nu är att hitta en 1åring som vill ha den på sig. =)

God stickning!