fredag 29 april 2011

Vad ska det bli?

Detta är en av det roligaste och svåraste delarna med stickningen. Att bestämma vad man ska sticka. Ibland hittar man ett projekt och köper garn som passar och ibland hittar man ett garn som man bara måste ha och köper ett lagomt antal nystan. Det senare är vad som hänt här.

Garnet här är ecobomull från garnverket, i en av mina favorit färger! Jag tänkte att jag skulle göra ett linne, men har inte hittat något mönster som jag riktigt fastnat för... Det är lite störig när man har ett härligt garn som ropar "jag vill stickas!" men inte har en klar bild/mönster för vad som ska bli. Ett linne kan ju se ut hur som helst! Oändliga möjligheter! För många?! Det blir till att googla, kolla in raverly (stick/virk community) samt sidor med gratismönster!

God stickning!

tisdag 26 april 2011

Randig babykofta

I och med påsk så blev det en hel del stickat! Härligt! Nu håller jag på med denna babykofta till en miniprins/prinsessa i min blivande omgivning. =) Mönstret är ett gratis dropsmönster. Detta är en länk till mönstret.
Jag gillar koftan och mönstret är skönt, för man gör tröjan i ett svep, fixar kragen och syr sedan ihop sido- och armsömmar. Sen blir det ju varmt och snyggt till plutten också!

I detta projekt provar jag KnitPro för första gången. Superbra för detta projekt faktiskt. Man kan ta bort stickorna på rundstickan och sätta dit ett stopp. Då slipper man föra över projektet på tråd och sedan tillbaka till stickorna. Man bara byter stopp mot stickor och fortsätter mot nya maskor. =)

God stickning vänner!

onsdag 20 april 2011

Inspiration


I present fick jag dessa härliga böcker med massor av inspiration och bra tips när man ska sticka/virka/pyssla, eller varför inte sy en hatt! Jag kanske ska ta och läsa "Stora boken om hantverk" för att våga närma mig symaskinen som står i ett hörn. Det kanske finns nåt idiotsäkert projekt där som jag kan börja med, så att resultatet blir fantastiskt - helt plötsligt kanske jag blir syfreak!
Ja, vi får väl se. Så länge håller jag till godo med mina härliga stickprojekt! Har några på gång faktiskt, men kan inget visa innan gåvor har blivit givna och gåvan har provats. Har även inhandlat härligt garn i veckan. Det kommer ut här såsmåningom!
Ska även prova den lilla manicken längst ner på bilden för att göra armband som på den goda tiden. =)

God stickning och hanverkning!

tisdag 12 april 2011

Armband i trikå

Nu kommer vårarmbanden! Härliga färger som gör en glad. =) Fick inspiration till dessa när jag gjort korgen och hade lite trikågarn kvar. Så jag var tvungen att köpa lite mer i olika färger. Våren är här och varför inte välkomna den med härliga färger!

God stickning!

torsdag 7 april 2011

Virkad korg i trikå


Av trikågarnet och den gigantiska virknålen kom denna korg. Googlade fram ett mönster som jag använde som bas, eftersom jag inte virkar så mycket i vanliga fall. Jag har fastnat i stickningen och har ibland lite svårt för virkning för att jag tycker att det tar lång tid. Men egentligen är det ju bara jag som har för lite träning. =)
Gillade att virka denna korg. Snabbt gick det också. Min nya garnkorg! (Som faktiskt inte ersätter den gamla, men snyggar till min garnstash rejält!)

God virkning!

onsdag 6 april 2011

Gigantisk virknål!



Har inhandlat trikåtrasor i turkos att göra antingen en matta eller en korg av. Har lite svårt att bestämma mig. Först tänkte jag matta, men så hade de så snygga korgar i affären! Har ordnat en gigantisk virknål till detta, som ni ser på bilden. Det kommer bli som att virka med ett extra finger. =)