tisdag 28 juni 2011

Blomstersjal på gång!

I flyttider hinner man inte med så mycket pyssel och stickning. Hann dock med att virka på min blomstersjal under midsommarens roadtrip! Dessvärre har jag inte tagit något kort med den utvecklad. Det får bli efter flytten, för nu ligger den omsorgsfullt nerpackad i en låda. =)
Av naturliga skäl blir det lite glest mellan inläggen nu mitt i flytten.

God stickning!

lördag 18 juni 2011

Mormors virkade blomstersjal


Har länge velat göra en sjal av detta blommönster. Den som har gott minne kommer ihåg att mitt första lite mer avancerade projekt var en sådanhär i acrylgarn. Nu gör jag en ny i 2-trådigt ullgarn med virknål 2,5. Mönstret är lätt att lära sig, så man efterhand inte behöver ha mönstret framme varje varv, men det tar några repetitioner innan det helt sätter sig.

Ser fram emot att se den växa. Det känns i dagsläget som att det kommer gå snabbare än vad jag trott från början pga det är liten virknål, men vi får väl se. Det får iaf följa med i midsommar - perfekt som bilprojekt! =)

God stickning!

onsdag 15 juni 2011

Virkad korg i trikå nr 2



Favorit i repris! En korg i trikå, denna gång till en kär vän. Som vanligt kan jag inte säga vem. =) Det som är gött med detta projekt är att man virkar med virknål 15 och det blir klart i ett nafs! Slå på favvoserien och sen är den klar.

How to:
1: Gör 4 lm och sätt ihop till en ring.
2: Gör 2 fm i varje lm. (8m)
3: Upprepa *1 fm, 2 fm i nästa m*
4: Upprepa *2 fm, 2 fm i nästa m*
Fortsätt varje varv öka med 1 fm mellan ökningarna, tills botten på korgen blir så stor du vill ha den.

Virka sedan fm runt hela varvet för att få kanterna. Virka tills du tycker att korgen blir hög nog. För att göra handtagen virkas 5 lm, men hoppa över 3 m i projektet och virka fm i 4e m. Virka 1-2 varv med fasta maskor.

God stickning!

tisdag 14 juni 2011

Handledsvärmare


Här är de färdiga handledsvärmarna. De har varit klara ett tag, men av någon anledning inte hamnat här på bloggen. =) De är samma garn som till ponchon och är mjuka och mysiga. Man kan aldrig ha för få handledsvärmare! Man måste ju kunna byta så att det matchar sin outfit! =)

God stickning!

onsdag 1 juni 2011

Premiär för vindan!



Tjoho! Har premiäranvänt min garnvinda! Va lätt och snabbt det gick, inget onödigt knöl som när man använder benet som stöd. Bara att fortsätta vira upp garnet, det finns ju en del att nysta. =)

God stickning!