söndag 25 september 2011

Virkad korg

En superbra inflyttningspresent är nåt hemmapysslat! Här har jag gjort en virkad korg till en vän. Runt om har jag lindat ett band i trikå, som jag tidigare gjort bl a armband i.

God virkning!

lördag 24 september 2011

First try-on

Detta är första provningen av raglantröjan! Jag har nu bestämt att det ska bli en tröja och inte en bolero. Men jag kollade hur många nystan jag hade och det verkar som att jag kan göra en bolero också, i samma färg!! Härligt!

Känner mig nöjd med hur den sitter. Jag var lite osäker där ett tag innan jag faktiskt provade den på. Hoppas jag lyckas få till nedre delen på ett bra sätt också. Det blir lite freestyling här. =)

God stickning!

söndag 18 september 2011

Flätade armband i trikå

Här är 2 armband jag gjort. De är flätade i trikågarn.
Har haft lite problem med hur man ska fästa ihop dem på ett bra sätt. Har här använt ståltråd, lindat en bit av det bruna trikågarnet över och limmat ihop det hela med textillim. Det enda trixiga är att få tillräckligt lite av textillimmet, så att det inte tränger igenom och skapar fläckar, men tillräckligt mycket för att det ska fästa ordentligt. Jag måste finslipa limningsskillsen ett tag till innan det blir bra. =)

Alltså, vill du göra dessa själv behöver du trikågarn i en eller flera färger, textillim och ståltråd, sen är det bara att köra igång! Fläta garnet, klipp av en lagom längd på flätan, fäst ihop med ståltråd, lägg över en bit trikå över ståltråden och limma ihop. Lätt som en plätt, men lite pill också. =)

Pyssla på vänner!

söndag 11 september 2011

Installation till 153

Är med i en kreatörsgrupp i immanuel 153, där vi gör kreationer, installationer, tavlor, foton, osv, det vi blir inspirerade att göra, till temat som är varje söndag. Idag var det min tur.
Temat var "Systemkrash- om vår vånda att göra oss sårbara". Jag jobbade med en klockradio, lim, acrylfärg och vitt garn. Detta blev resultatet.
More pics:


Var pyssliga, vänner!

Virkat till tavla



Var på secondhand och hittade dessa fina små dukar. De är nästa del till den blåmålade canvasen. Har haft lite problem med hur de ska ligga och vad jag ska använda för att limma fast dem, men tror att jag nu lyckats hitta ett sätt som jag gillar. Limma, limma, limma är planen här näst!

Gott pyssel!

söndag 4 september 2011

Blomstersjal återfunnen! =)



Har letat efter detta projekt ett tag nu. I o m flytten så har det varit puts väck, men nu i veckan hittade jag det äntligen!
Sedan sist jag la ut en bild på projektet har jag hunnit en bra bit. Blev lite förvånad över den snabba färgskiftningen i garnet. Har lite till kvar innan den är helt färdig.
Kul att arbeta med en 2mm virknål. Brukar ju hålla mig till större nålar och stickor annars. =)

God virkning!