söndag 23 oktober 2011

Höst/vinterkofta färdigstickad

Höst/vinterkoftan är färdigstickad! Det känns riktigt bra. Myspysig blev den. Dock är den inte helt färdig, behöver sträcka ut den också, så att den inte korvar/drar sig nertill.
Vill du också sticka en sån här kofta, så är detta en länk till mönstret.



Till sist en close up på mönstret.

God stickning!

fredag 14 oktober 2011

Mysig långväst!

Kommer ni ihåg detta? =) Den har legat i ide ett bra tag efter att jag insåg att jag mätt fel enligt riktning. Men nu så kom jag på, vaddå fel? Det gör ju inget att den blir lite längre! (som tur var är mönstret mycket enkelt - resår i ändarna och slätstickning där emellan.) Så nu stickade jag på en resår och satte ihop den.

Mönstret och garnet är från franska Plassard. Deras mönster och garner finns att köpa hos Garnverket.


God stickning!

lördag 8 oktober 2011

Födelsedagsmössa

Såg en bild på denna mössa på drops hemsida och tänkte att den där är ju perfekt till min vän! Därmed blev det årets present. Mysig, fin och snabb att göra! Har tyvärr ingen bild med mössan på just nu, det kommer vid ett senare tillfälle. Mönstret till mössan hittar du här.

God stickning!

onsdag 5 oktober 2011

Höst/vinter kofta


Den senaste veckan + lite till har jag stickat på denna kofta. Har lyckats komma lite mer än halvvägs. Det som gör att det går så fort är att det är ett relativt enkelt mönster, som stickas med stickor 8, där fram och bakstycket stickas tillsammans. Jag gillar alltid när man slipper göra massa små bitar som sedan ska sättas ihop och fästas. Blir ju bara massa trådar hit och dit. Denna kofta stickas i 2 stycken som sätts ihop och sedan gör man kragen = klart!

Hoppas att kunna bli färdig så att jag kan använda denna som "höstjacka" innan kylan slår till. Det är bara att fortsätta jobba på. =)

Vill du göra en egen variant så finns mönstret här.

God stickning!