lördag 31 december 2011

Hemmagjord presentbox

Här är några julklappsboxar jag gjorde till herrarna i min familj.
Man kan lätt se deras intressen. =)


Det hade varit najs att hitta mönstret på virkade mythbusters oxå,
dock är det ju så pilligt med amigurumi....
har inte riktigt fastnat för det. Är ju en knitter.

Köpte färdiga boxar och scrapbookingpapper som jag limmade på för att göra pianoboxen.
Till Mythbustersboxen använde jag vanligt skrivpapper,
googlade fram bilder, skrev ut och limmade på.

Pyssla på!

måndag 26 december 2011

Vinterns lurviga pannband

God fortsättning på sköna julens tid!! Hoppas ni haft avslappning och kvalitetstid!


Mitt i julens ätande och umgåsande, så finns det tid för stickning, antingen i soffan med sällskap eller på bussar, tåg, i bil.
Jag köpte det lurviga garnet Puddel från drops strax innan jul och planerade ett pannband. På bussresan mot smålandsskogar, så fick jag tid att sticka det! Upptäckte efter jag börjat att jag gjorde på samma sätt som detta mönster från garnstudio.


God stickning!

lördag 17 december 2011

Testar nytt

Håller på och provar lite nya saker. Här är en "lapp" som är till ett mönster som så småningom ska bli en filt. Fick mönstret på syfestivalen. Jag ska göra som en vän och ha lapparna i olika färger istället för att bara ha en färg eller ett flerfärgat garn. Ska prov a en annan teknik också på lapptemat. Då med slätstickade lappar i olika riktningar. Kanske lite konstig bekrivning, men ni kommer ju få veta så småningom. =)

God stickning!

onsdag 14 december 2011

Ankelvarmt i ReumaWool


När jag var på slöjddetaljer köpte jag denna reuma-ull, värmande och mjuk. Mjuk var den verkligen! Garnet var eg för stickor 2, men det är lite för pilligt för en som jag, så jag gjorde med dubbeltråd och stickor 4.
Resultatet blev dessa ankelvärmare! Varma och sköna, passar bra till ett par stövletter. =)

Gör-själv:
Stickor 4, 2 trådar reuma wool (jag använde 2 nystan för att slippa trassel med trådar, men du behöver eg bara ett nystan)
Lägg upp 52 maskor, sticka resårstickning (2rm, 2 am) till arbetet mäter ca 15 cm. maska av löst.

God stickning!

lördag 10 december 2011

Pysseljakt! =)


Var sugen på pyssel i veckan och hittade inget i pyssellådan som gav inspiration. Har ju mest varit på det stickande spåret de senaste månaderna, om man säger så. =)

Pysselsuget började med att jag köpte tidningen till höger på bilden: Underbara idéer. Trodde att jag skulle bli lite trött av massa idéer som sprutade mot mig när jag öppnade tidningen, men blev positivt överraskad och fick massa inspiration! Därmed besök till panduro och även den nyöppnade slöjdaffären i stan - slöjddetaljer på mästersamuelsgatan.

Gick lite fel på vägen och hamnade på urban outfitters, där jag, till min förvåning, hittade postern med kassetter. Självklart var jag tvungen att köpa den direkt. =)

Härlig med nytt pyssel! Nu är det bara att börja pyssla! =)

Pyssla på!

lördag 3 december 2011

Baby kofta

Nu har vi nått december månad. Va snabbt det gick! Håller som vanligt på med några projekt samtidigt, men har inte hunnit lägga ut nåt här på bloggen.

Här är "inte yoda men randig kofta". Har stickat och satt ihop fram och bakstyckena. Tycker det är roligare att sätta ihop delarna lite under tiden när det går, för då känns det som man är lite närmare det färdiga plagget. Ska snart ge mig på ärmarna. På mönstret står det att detta är storlek 0 - 6 mån, men den känns lite större... Får be mina småbarnsföräldravänner om ett plagg att jämföra med. =)

Vill du göra denna själv finns mönstret gratis på ravelry.com det heter "baby yoda sweater" och är på engelska.

God stickning!