tisdag 31 januari 2012

Äntligen!!

Så fort stickorna var lediga från tunikan slängde jag mig över denna pärla! Fort gick det också! Inte bara pga stickor 7 och tjockt garn! Inga ökningar eller minskningar är det, utan det är bara att gasa på med resårstickning. Det behövs inga ökningar/minskningar pga att koftan formar sig efter kroppen. Har lite lite kvar, var ute och köpte knappar igår och ska virka öglor för knapphål, sen får ni se en bild med den på mig. =)

Vill du göra den själv så finns all info här.

God stickning!

söndag 29 januari 2012

Nästan nästan klar.

Jag gasade på ordentligt för att få denna klar och jag är snart där. =) Det ska till virkade kanter och några trådar som behöver fästas. Mönstret var faktiskt lättare än vad jag trodde. Det är trevligt med ett projekt där man inte behöver tänka så mycket utan bara gasa på med rundstickan och öka vid markörerna. Perfekt framför tv:n eller i samtal med vänner. =)
Här finns mönstret.

God stickning!

tisdag 17 januari 2012

Åh, nej! Stickan är upptagen!

Köpte det härliga ullgarnet på bilen längst ner i helgen. Har kollat ut en kofta jag vill sticka av det, men upptäckte att stickan jag behövde var upptagen! No! Jag som vill starta direkt när jag hittar ett nytt roligt projekt. (Det är väl därför jag alltid har typ 10 på gång samtidigt.)

Det var nära att jag direkt åkte till affären och köpte en ny, men istället såg jag till att gasa på med det projekt stickorna används till nu och jag är på god väg. Denna tunika som jag ska använda till våren/sommaren:



Var på garnverket och hittade denna gotlandsull på rea. Najs!

God stickning!

söndag 15 januari 2012

Premiär för nystmaskinen!

Nu äntligen var det dags för premiäranvändningen av nystmaskinen jag fick i julklapp. Sjukt snabbt går det! STOR skillnad från att göra det själv.

God stickning!



lördag 14 januari 2012

Streetart sthlm

I närheten av st eriksplan hittade jag detta. :-) en färgklick i kalla mörka årstiden. Inspirerande, don't you think?

God stickning!


onsdag 4 januari 2012

Min nya vän

Denna nystmaskin fick jag i julklapp av min kära mor. Hon vet vad jag vill ha! Har en hel del garn som behöver nystas, men har inte premiäranvänt den ännu. Det är helt klart dags snart. Har hört att den ska vara mycket bra. =)
Köpte massa billigt ullgarn på syfestivalen, som jag fick träningsvärk(!) av när jag försökte nysta för hand. Nu är det hejdå träningsvärk, hej fina nystan!

God stickning!

måndag 2 januari 2012

Remember this??

Hemma i jul gick jag igenom mina gamla saker och hittade denna nostalgitripp:

Kommer ni ihåg syslöjdstiden? Varma minne! Eller? Jag var minsann ingen pyssel- eller stickningstjej på den tiden. Hade inte så mycket inspiration heller - dockan är en i princip en replika av lärarens exemplar, det enda som skiljer är färgen på "skorna". =)
Jag lärde ju mig att sticka där, sen att det tog ett tag för inspirationen att komma, det är en annan sak.

God stickning!

söndag 1 januari 2012

Knitting the squares

Gott nytt 2012!! Vi hoppas på ett härligt år med god gemenskap, kärlek, liv, pyssel, stickning, virkning och hantverk!


Planerade från början att detta skulle bli en filt, men nu ska det få piffa upp en kudde! Hade en beige som passar bra med måtten, så den ska få en ny kostym, iaf på ena sidan. =)
Jag gillar dessa rutor. Passar perfekt framför en film eller serie. Stickar med Drops Lima och stickor 4. På ett nystan får man ca, 2,5 rutor. På bilden har ett nystan av dem beiga färgen använts, så ca 2,5. =)

God stickning!