fredag 27 april 2012

Testing testing

Fick i helgen hjälp med symaskinen, så nu vet jag hur man fixar ny undertråd. :-)
Därför måste man ju provsy lite på den. Det kändes mycket bra! Köpte lite tyg till ett par tröjor för typ 1 mån sedan. Har nu börjat klippa till tyget o börjat sy. Roligt!
Det färdiga resultatet dröjer dock, för jag måste tillbaka till affären o köpa blixtlås.

Sy så det ryker!


onsdag 25 april 2012

Tunika färdig

När man är hemma sjuk blir det inte många knop. Då får man föra lite smågrejer. Finishen på denna tunika har väntat länge, men nu har den fått sin virkade kant! Jag tycker att den har gjort stor skillnad. Länk till mönstret finns längre ner.


Där den antingen naturligt eller med bälte. Här är 2 exempel med bälte:
Här är en länk till mönstret.

God stickning!

onsdag 18 april 2012

Kofta/bolero färdig!


Det enda som var kvar var att sy ihop armarna. En lång sträcka på ca 15 cm totalt. ;-)
Detta är verkligen en kofta i min smak. Minimalt med fästning på slutet! Blir sugen på att göra en till, tror det blir en lite större storlek nästa gång. Vill ha en lite pösig variant också. Här finns mönstret om du vill sticka en egen!

Innan jag gör en ny variant har jag småbörjat på ett annat projekt, denna omlottkofta.
Som ni märker stickar jag drops just nu. Superbra med alla gratismönster de har. Man får tänka på att man inte alltid förstår hela mönstret vid första genomläsningen, utan att det ger sig när man stickar. Beskriver nästa steg när man är där, så att säga.

God stickning!

måndag 16 april 2012

Puh! Äntligen avmaskat och nästan klart!

Puh! Det tog hela kvällen att göra de sista raderna och sedan att avmaska hela projektet. Men nu är det färdigmaskat för detta projekt! Koftan är snaaaart klart, ska bara sätta ihop armarna, sedan är det bara till att använda. =)

Flera hundra maskor är det runt sista delen så det tar sin lilla stund. =) Gjorde avmaskningen lite extra elastisk med hjälp av ett tips från en vän.

God stickning!

onsdag 11 april 2012

Kofta in-the-making

Påsken har firats och ägg samt choklad ätits! Vid högtider har vi iaf i min familj en tendens att vara något mer stillasittande än annars. Kanske har ni det så också? Då är det ju perfekt för stickningen att komma fram. Jag hade också en lång biltur där jag fick chansen att sitta en bra stund med detta projekt, därmed har jag nästan hunnit klart!

Det ni ser här på bilden är faktiskt, tro det eller ej, en nästan färdig kofta. Det som ska till är bara en resårkant och sedan även att sätta ihop sömmen vid armarna.
Mönstret är från Drops och du hittar det här, där ser ju du också det blivande slutresultatet. =)
Ett väldigt enkelt mönster, där man bara ökar lite i kanterna för armarna samt stickar ihop koftan med hjälp av resårkanten = mindre fästning på slutet! I love lite fästning på slutet! ;)

God stickning!

torsdag 5 april 2012

På min soffa

Här är vad som pysslas just nu. Det blåvita har nu sett förut, det är den randiga t-shirten.
I mitten har jag handlat mer vitt garn till den, då det jag hade inte räckte.
Till hö/nere ser ni mitt senast startade projekt, en mysig kofta att kasta över axlarna.
Det härliga blå är ett garn jag haft ögonen på länge. Det ska bli antingen en sjal eller nåt för handleden. :-)

God stickning!


söndag 1 april 2012

Nörd är man även på semestern!

Detta är taget under senaste veckans utomlandssemester. Fick med mig en stickning och fick in lite sticktid, dock inte lika mycket som vanligt. =) Här håller jag på att sticka på en tröja med samma mönster som den rosa sommartoppen, men nu då i blått lin och stickor 9. Är helt trogen mönstret denna gång.

Under resan köpte jag även ett nystan garn. Det är ett garn som man gör spiralhalsdukar med. Egentligen gillar jag inte dessa halsdukar alls. Man kan ju då undra varför överhuvudtaget köpa? Jo, har sett en variant jag faktiskt gillar och tänkte prova. Man ska ju inte vara den som är den. Om jag inte tycker att den mixar in i min stil så kan jag ju alltid ge bort den till någon den passar på. =) Hos garnverket finns en gratis beskrivning.

God stickning!