fredag 29 juni 2012

Dress up the old one with lace!


Gjorde lite sommarstädning och hittade denna vita duk i min pyssellåda. Köpte den för inte så länge sen på secondhand. Hade precis innan suttit och browsat på pinterest och hittat massa remake-idéer med spets på t-shirtar, byxor och klänningar. Började leka runt med duken och kom på att jag kunde använda den för att pimpa den grå klänning, som jag gjort enligt mönster från Found it in the ali.

Duken räckte inte riktigt runt så jag fick plocka fram ett snöre att knyta med. Snöret är faktiskt bortplockat från en kasse från Pub - man tager vad man haver. =)

Pyssla på vänner!

onsdag 27 juni 2012

Sträckning!

Provade igår denna "tröjtork" för första gången. Det där med att spänna ut de stickade plaggen har jag alltid sett som nåt lite jobbigt. Det tar tid och hela köksbordet används eller så står strykbrädan ivägen. Med risk för att låta lite reklamaktigt, så gillar jag faktiskt denna lösningen. Jag gjorde så att jag bara la dit plagget och ser la jag en t-shirt, direkt från tvättmaskinen, över. Pga att just detta stycke är ganska långt så ändrade jag placering vid 2 tillfällen för att det inte skulle bli en supermarkant vikning efteråt.


Det plagg som är på sträckning är den 3/4-ärmade boleron, som du säkert känner igen. Nu är det bara att fästa ihop slutet på sidorna till armar och sen använda!

God stickning!

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

För första gången (!) gör jag i år min midsommarkrans! Något vildvuxen o aningen stor, men vad gör väl det. Jag får använda den som halsband sen! :-)

Ståltråd, löv o blomster. Tur att man är där det finns en stor blomstrig trädgård!

Ha en skön midsommar!




Trekvartsärmad bolero

Nu några dagar o en bussresa senare så ser man mönstret tydligt. Kul! Jag känner mig mycket nöjd med valet av mönster. :-)
Nu blir det bara till att mäta med jämna mellanrum så den blir lagom lång.

Glad midsommar o god stickning!


tisdag 19 juni 2012

Nytt projekt: bolero

Köpte för ett tag sen några nystan i drops cotton light. Har funderad lite på vad jag vill göra av det o kom på att jag ville göra en bolero med lite längre armar än de jag precis gjort. :-)

Hittade ett spetsmönster, där man gör flätor fast i hålstickning, som jag ville prova. Började sticka enligt ett basmönster där man eg bara gör en lång rektangel/halsduk, som man sedan sätter ihop för att få armar.
Ni kommer märka hur det går till.

Här är första biten, så långt jag kommit. Hålmönsterflätan tycker jag är en kul grej. Hittade den i senaste nr av Designer knitting.

God stickning!


fredag 15 juni 2012

Linne fabulous färdigt! =)

Härligt det är färdigt! I love!Även om det är ett linne är det för varmt för sommarens varma dagar, men jag får använda det en lite kallare dag. Framåt höstkanten kan jag använda det flitigt!

Nån dag kanske jag ser till att linnet får en liten t-shirtärm eller kanske trekvart, (inte för lång för då blir det ordentligt varmt!) men idag följer jag min tanke om linnet. =)


Detta är ett snabb stickat linne, pga att man använder stickor 9 och 5,5. Orginalmönstret är för en långärmat tröja, men då garnet är tjockt och i 100% ull, så blir det ju ganska varmt. =)

Har endast gjort 3 ändringar från orginal mönstret:
- Istället för att endast använda garnet Manos del Uruguay Wool Clasica, så har jag i resåren i midjan använd Collinette Hullabalo.
- Pga förra punkten har jag använt stickor 6, istället för stickor 5,5 som står i mönstret, då Hullabalo är något tunnare än Wool Clasica.

- Jag har inte gjort armar.
I övrigt har jag förljt mönstret till punkt och pricka. =) Här är en länk till mönstret Cherie Amour!

God stickning!

fredag 8 juni 2012

Linne fabulous!

Hittade mönstret till detta linne via ravelry.com. Mönstret kom från en blog och finns här. Orginalmönstret är långärmat men för mig blir det ett linne, ev sätter jag till kortärmar om jag har tillräckligt med garn i rätt färg.

Det är ett roligt projekt som stickas i stickor 9(spets) samt 5,5(resår). Då jag har ett annat typ av garn i resåren så har jag gått upp till en 6a där.

God stickning!

lördag 2 juni 2012

Remake!

Detta är ett remake-projekt som jag håller på med nu. Fick tipset från blogen From trash to couture.
Här är länken till DIY. Har klippt sönder Johans gamla byxor som gått sönder, och det blev livet till denna jacka. Själva midjan på byxan har jag vänt upp och ner för att få ett bra avslut nertill på jackan.

Tyvärr har jag nu använt allt av byxorna, men det fanns ju tillräckligt till hela livdelen. Har nu varit i tygaffären och köpt lite blått bomullstyg att ha till armarna och även ev en kant framtill och i halsringningen. Vi får se hur det blir när projektet gåt framåt. =)

Sy så det ryker!