tisdag 31 juli 2012

Kimono/sjal - gör den själv!

Hittade denna DIY på pinterest och tänkte att det där måste jag bara göra själv! 
Var på tygaffären och köpte en fyrkantig sjal som passade som första objekt.
Gjorde inte helt efter hennes diy, nedan ser du hur jag gjorde för att lättare kunna klippa rakt mitt i sjalen. 

Det färdiga resultatet! Jippi!

Enligt hennes DIY så ska man rita utmed den linje där man vill klippa, dvs mitt på ena sidan rakt in mot och förbi mitten på sjalen. Jag gjorde istället såhär:

Vik sjalen 2 gånger, så att du får en fyrkant.
Har du gjort rätt så har du hörnen på sjalen i ett hörn och mitten på sjalen i ett annat.
Nåla utmed kanten.
Klipp sedan utmed den nålade kanten.
Se till att du bara klipper i ett lager av tyget!
Klipp även några centimeter förbi mitten typ 5-10 cm
( Jag klippte för lite när jag klippte 3 cm)
Det kan göras när sjalen är vikt eller så kan du veckla ut den.

I övrigt har jag gjort enligt DIYa pair and a spare. Kan verkligen rekommendera hela bloggen och särskilt hennes DIYs.


Sy så det ryker!

lördag 28 juli 2012

Smycken!

Det bästa med pärlpyssel är att det går fort att få till nya örhängen, armband och halsband. Jag upptäckte idag att jag hade massa fina pärlor och länkar kvar att bara göra saker av. Mycket av det jag gjorde smycken av idag köpte jag för 2-3 pr sedan när en pärlbutik i stan slog igen. Resultatet blev detta:

Halsbanden "Believe" kommer jag nog använda mest frekvent. De funkar till vardags och fest. Halsbanden längst till höger kommer ses på de bröllop jag ska på i höst. Armbanden också förmodligen. =) Örhängena, ja de får hänga med lite var stans! Känner mig nöjd med dagens pysselskörd. Tänker man bara på prisskillnaden, om jag skulle köpt liknande i affär, ja då har jag fått dessa mycket billigt. =)

Vill du köpa egna pärlor länkar o allt för att börja/fortsätta pyssla så finns det bl a här:
Sirlig pärlor
Panduro


Pyssla på!

Pärlpyssel!

Idag är det pärlpysseldagen! ;-) det var 2 år sedan jag pysslade med pärlor. Men idag tog jag o en vän alla våra pärlor o slog slag i saken! De färdiga resultaten kommer sedan! :-)

Pyssla på!


fredag 13 juli 2012

Scarf av t-shirt!


Hittade denna tutorial på nätet. Det enda du behöver är en t-shirt eller ett linne i jerseytyg och en sax! Var tvungen att prova direkt! =) Superlätt och snabbt. Tror att den skulle bli bäst med en t-shirt som inte har sidosömmar, men det gick ju bra ändå, som ni ser! 


Gjorde denna av ett linne som jag köpt på HM för länge sen och inte använde längre. 10-15 min tog det. En sak som är viktigt är att dra och trycka ihop remsorna ordentligt för att få så bra slutresultat som möjligt. Det sägs i mönstret, men inte riktigt tillräckligt tyckte jag. Dra ordentligt helt enkelt. Man märker när det tar. =)


Pyssla på!

söndag 1 juli 2012

Nytt material!

Har återigen varit på loppis o fyndat. Har hittat blivande linnen, väska, klänning, baksidor på linnen, skärp, kanter o axelband. Ser ni? Om inte annat kommer det bilder på färdiga saker så småningom. :-)

Pyssla på!