lördag 31 januari 2015

Ginny´s cardigan

Detta mönster ville jag ha i över ett halvår innan jag äntligen fick tag på det! Ginny´s Cardigan, en superfin kofta med Harry Potter-influens, vad mer kan man önska sig? :-) Så fort jag fick reda på att mönstret släppts utanför USA i boken Knitting Wizardry så slängde jag mig över datorn och beställde hem den direkt. Mönstren i boken är på engelska. Vad jag vet så har de inte översatts till svenska, men har någon av er sett det så säg gärna till. Jag har sedan länge stickat övervägande mönstret på engelska. Jag har med tiden lärt mig stickorden på engelska, men för den som inte har gjort det tidigare så krävs det en ordlista.
Garnet jag använt till denna kofta är Drops Cotton Merino i nr 19 grå.




Här kommer koftan med en skjorta till.



Detta projekt, som ni såg i mitt första inlägg, har legat och väntat på att få bli färdigt. Enligt mönster ska det vara fickor på, men jag valde att vara utan. Som du säkert ser så finns det inga knappar heller. Det är på grund av att jag aldrig skulle använda dem i praktiken och i dagsläget tycker jag de mest skulle störa. Men ändrar jag mig eller hittar några snygga knappar så finns ju alltid möjligheten kvar.

Skulle vara kul att sticka denna kofta igen. Då skulle jag göra den lite längre. Är svag för långkoftor. Då skulle jag förmodligen också sätta fickor på... Är bara att fortsätta drömma. Några andra projekt på gång först bara.... ;-)

God stickning!

torsdag 15 januari 2015

Tillbaka!

Efter drygt 2 år är jag nu äntligen tillbaka i bloggen!
Även om jag inte bloggat så har stickandet inte minskat på något sätt. Som en vän sa, så stickar jag mest till andra, inte så mycket till mig själv. Det finns därför inte så mycket jag kan visa av det jag gjort. Istället kommer här de projekt jag håller på med nu:

Detta är en kofta som jag stickat till mig själv under förra året. Mönstret heter Aidez och är ett gratis mönster från berroco. Här är en länk till Aidez på ravelry.



Jag gillar att ha flera projekt på gång samtidigt. Här är ett pågående projekt: Omlottkofta i Musett. Mönstret och garnet har jag köpt från Garnverket.


I julklapp fick jag mönstret till 3 in 1. Hemma hade jag som tur var Drops Alpaca i lagom mängd, vilket gjorde att jag kunde starta på en gång! =)



Detta projektet ligger och väntar på att jag ska göra sista finishen. Mönstret är från boken Knitting Wizardry. Mönstret heter Ginny´s cardigan. Länken är till ravelry. Garnet är Drops Cotton Merino.


God stickning!